Polkujuoksuvalmennus

MITKÄ OVAT KILPAILUMENESTYKSEN FYYSISET EDELLYTYKSET POLKUJUOKSUSSA?

MITKÄ OVAT KILPAILUMENESTYKSEN FYYSISET EDELLYTYKSET POLKUJUOKSUSSA? Olemme Petterin kanssa aloittaneet polkujuoksijoiden valmennuksen. Sen myötä kiinnostus harjoitteluun ja kehittymiseen on noussut uudelle tasolle. Polkujuoksukilpailut ovat tyypillisesti todella pitkiä, ”lyhyetkin” otatukset ovat usein noin 30 km, keskimatkat 50–70 km ja pitkiksi määritellyt Lue lisää…

Polkujuoksijan lisäenergian ja juoman käyttö yhden päivän (single stage) kilpailun aikana

Viikko sitten lauantaina juoksin ensimmäisen Vaarojen maratonin Kolilla (43km). Tapahtuma oli hieno ja koen, että myös onnistuin omassa suorituksessani. Yksi asia jäi kuitenkin mietityttämään – energiansaanti ja juominen suorituksen aikana. Vaikka aihe on @polkujuoksufysion mukavuusalueen ulkopuolella, ajattelin tutkia aiheeseen liittyvää Lue lisää…

Mikä on yleisin virhe juoksuvammojen kuntoutuksessa (fysioterapeutin silmin)?

Ohjatussa juoksuharjoitteluryhmässä aloittaneet kärsivät juoksuvammoista tutkitusti vähemmän kuin vertailuryhmässä olleet, itsenäisesti juoksuharjoittelun aloittaneet henkilöt. Fiksulla valmennuksella ja harjoittelun suunnittelulla on siis merkitystä. Aloittelijan haasteena on usein se, että hän sortuu omaan kuntoonsa nähden liian pitkiin tai kovavauhtisiin lenkkeihin ja kuormituksen Lue lisää…

Mukana Physical Activity Researcher Suomen podcasteissa

Olin 22.3.2021 vieraana Physical Activity Researcher Suomen podcastissa. Ensimmäisessä osassa kerroin polkujuoksuharrastuksesta ja kuinka päästä alkuun sen kanssa. Toisessa osassa puolestaan polkujuoksijan yleisimmistä vammoista ja keinoista välttää niitä. In English: I’m hosting a new miniseries Practitioner’s Viewpoint on Physical Activity Researcher podcast. Part 1: Lue lisää…

Hiihtoharjoittelu kehittää kestävyyttä.

Miksi kannataa harrastaa hiihtoa?

Tutkimuksista käy ilmi, että maastohiihto on yhteydessä matalampaan kuolleisuusasteeseen. Siis mitä? Edellinen on erittäin vahva väite, mutta jos uskoo tieteelliseen tutkimukseen, näyttää väite pitävän paikkansa. Esimerkkinä tästä voisi käyttää Laukkasen ja kollegoiden tutkimustuloksia – pitkäaikais-seurannassa selviää, että miehet, jotka harrastavat Lue lisää…