Hei! Olen Petter “Pede” Kukkonen, valmentaja.
Olen lähtöisin Lieksasta, mutta Jyväskylään, nykyiseen kotikaupunkiini, päädyin monen mutkan kautta syksyllä 2004, jolloin aloitin liikuntatieteiden opiskelun yliopistossa. Urheilun eri tasojen kanssa olen ollut tekemisissä koko ikäni. Lapsuudessani kävin läpi monipuolisen lajikirjon, mutta päädyin lopulta talvilajeihin, mäkihyppyyn ja yhdistettyyn, joiden valmennuksen parissa olen tehnyt 15-vuotisen työuran.
Pyrin itse liikkumaan joka toisen päivän taktiikalla. Vuodenajan mukaan tykkään juosta, pyöräillä sekä hiihtää. Kuntosalilla käyn kerran viikossa. Kesäisin ja talvisin teemme perheen kanssa vaellus- ja hiihtoretkiä, mukaan kelpuutamme joko teltan tai makkarapaketin. Nykyisessä työssäni kehitän Laajavuoren ulkoilualuetta sekä yritän löytää keinoja lasten liikunnan edistämiseksi.
Valmennusosaamiseni ydin liittyy talvilajeihin, erityisesti maastohiihtoon. Silti monipuolisena urheiluihmisenä sekä koulutukseni kautta pystyn auttamaan kaikkia niitä, jotka tahtovat kehittää kestävyyskuntoaan. Valmennuksessa tärkeää on ymmärtää arkeen vaikuttavat muuttujat, jotta itse harjoitusohjelman rakentaminen palvelee tarkoitustaan. Tähän tavoitteeseen päästään aktiivisella vuoropuhelulla sekä ajan mittaan kertyvällä kokemuksella, joiden on tarkoitus johdattaa oman ajattelun ja tuntemusten tarkkailun äärelle.
Hei! Olen Liis Kukkonen, polkuja juokseva fysioterapeutti.
Hurahdin itse polkujuoksuun vuonna 2017. Siitä lähtien se on ollut rakas harrastus hiihdon, laskettelun ja luonnossa liikkumisen rinnalla. Vaikka olen lapsesta asti liikkunut paljon, jopa kilpaurheillut, en ole aikaisemmin harjoitellut juoksua tavoitteellisesti. En ole mielestäni ”juoksijatyyppiä”. Siitä huolimatta tykkään hölkätä poluilla ja haastavissa maastoissa. Tykkään myös osallistua polkujuoksutapahtumiin.
Kehittyäkseni pyrin harjoittelemaan säännöllisesti sekä pysymään terveenä. Näissä asioissa haluan auttaa myös muita – voittamaan terveysongelmat ja esteet, jotka haittaavat omien tavoitteiden saavuttamista tai omien rajojen löytämistä.
Ammattini kautta näen usein kuinka tärkeässä roolissa aktiivinen elämäntapa ja liikunta ihmisten elämässä ovat. Sen näkee samalla tavoin nuoren innokkaan urheilijan kuin keski-ikäisen, mutta edelleen aktiivisen kuntoilijan silmistä – ilon, itsepystyvyyden sekä hyvän terveyden kertymisen.
Opittujen elämäntapojen keskeinen merkitys koetaan valitettavasti myös silloin, kun mahdollisuus harrastaa itselle tärkeää lajia menetetään urheiluvamman takia. Haluan antaa panokseni sen eteen, että mahdollisimman moni tuntisi liikunnan hyödyt kehossaan ja samaan aikaan voisi välttyä juoksuharjoitteluun liittyviltä vammoilta.
Roolini meidän valmennuksissa on arvioida ohjelmiamme niin fysioterapeutin kuin juoksuharrastajankin silmien lävitse. Valmennuksemme ovat tarkoitettu kaikille. Sinun ei tarvitse olla huipulle tähtävä entinen tai nykyinen huippu-urheilija, voit olla vaikka ruuhkavuosia elävä äiti tai isä, jonka elämään täytyy mahduttaa myös kaikki muu tärkeä juoksun lisäksi.
Ole rohkeasti yhteydessä mikäli koet, että haluat valmentajat, jotka kulkevat rinnalla ja auttavat sinua saavuttamaan omat tavoitteesi!
Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Gradussani tutkin yhdistetyn maailmancup -tasoisten urheilijoiden polvi- ja selkäkivun yhteyttä harjoitteluun. Työurani alkoi vuonna 2007. Siitä lähtien olen toiminut fysioterapeuttina erilaisissa tehtävissä, nykyisin toimin esihenkilönä ja fysioterapeuttina Fysios Mehiläisessä Jyväskylässä.
Blogissamme kerromme lisää harjoitteluun ja terveyteen liittyvistä aiheista fysioterapeutin ja valmentajan näkövinkkelistä, tervetuloa lukemaan!