Hei! Olen Liis Kukkonen, polkuja juokseva fysioterapeutti.

Kaikilla ihmisillä, huolimatta kunnosta, aikaisemmasta kokemuksesta, iästä tai liikuntarajoituksista, pitäisi olla mahdollisuus harrastaa liikuntaa. Uskon vahvasti, että liikkuminen on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta oleellisen tärkeä tekijä.

Siksi työssäni autan asiakkaita löytämään itselleen sopivan tavan olla aktiivinen. Koen onnistuneeni silloin, kun olen loukkaantumisen tai muun kroonisen kiputuntemuksen jälkeen voinut auttaa ihmisen takaisin harrastuksen tai tavoitteellisen urheilun pariin. Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki iästä ja taustasta riippumatta.

Hurahdin itse polkujuoksuun vuonna 2017. Siitä lähtien se on ollut rakas harrastus hiihdon, laskettelun ja luonnossa liikkumisen rinnalla. Vaikka olen lapsesta asti liikkunut paljon, jopa kilpaurheillut, en ole aikaisemmin harjoitellut juoksua tavoitteellisesti. En ole mielestäni ”juoksijatyyppiä”. Siitä huolimatta tykkään hölkätä poluilla ja haastavissa maastoissa. Kehittyäkseni pyrin harjoittelemaan säännöllisesti sekä pysymään terveenä. Näissä asioissa haluan auttaa myös muita – voittamaan terveysongelmat ja esteet, jotka haittaavat aktiivista elämää tai ovat keskeyttäneet sen.

Koulutukseltani olen fysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Gradussani tutkin yhdistetyn maailmancup -tasoisten urheilijoiden polvi- ja selkäkivun yhteyttä harjoitteluun. Työurani alkoi vuonna 2007. Siitä lähtien olen toiminut fysioterapeuttina erilaisissa tehtävissä ja nykyisin autan kaikenikäisiä ihmisiä heidän tuki- ja liikuntaelinongelmien kanssa.

Blogissani kerron lisää harjoitteluun ja terveyteen liittyviä aiheita fysioterapeutin näkövinkkelistä, tervetuloa lukemaan!